KoirahieronnastaMuut hoitomuodot

Muut hoitomuodot

Hieronnan yhteydessä tai vaihtoehtoisina hoitomuotoina voidaan käyttää seuraavia menetelmiä. Asiakkaan kanssa voimme käydä koirakohtaisesti läpi mikä hoitomuoto sopisi juuri sinun koirallesi.

Venyttelyt

Hieronnan yhteydessä voin antaa perusvenyttelyohjeet jolloin käymme yhdessä läpi myös koirakohtaisia venyttelyjä, jotka tehostavat hieronnan vaikutuksia. Venyttelyllä kuona-aineet poistuvat lihaksista nopeampaa, sillä voidaan parantaa elastisuutta ja lihaksen lepopituus kasvaa. Pumppaavia venytyksiä voidaan käyttää hermopinnetiloissa. 

Lämpöhoidot

Lämpöhoidoilla voidaan parantaa aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja imunestekiertoa. Sitä voidaan käyttää mm. lihas ja hermosäryissä, kroonisissa sairauksissa ja lihas- sekä kalvokireyksissä. Lämpöhoitoja voi antaa myös nivelrikosta kärsiville koirille.

Kylmähoidot

Kylmähoitoja voidaan käyttää akuuteissa vammoissa kuten revähdykset ja nyrjähdykset. Kylmähoito nopeuttaa vammasta tai ylirasituksesta johtuvan kudosvaurion paranemista. Sillä voidaan myös hyvin rajata tulehdusalueita pienemmäksi.

Mobilisointi

Mobilisointi on nivelten liikehoitoa. Koiran ollessa passiivinen niveltä liikutellaan jokaiseen suuntaan, mihin kyseinen nivel pysytyy liikkumaan. Liike on rauhallista ja jatkuvaa. Mobilisointi rentouttaa ja rauhottaa ja parantaa koiran luottamusta hierojaan. Mobilisointi voitelee niveltä ja lihasten venyvyys paranee. Se lievittää myös nivelen toimitahäiriöstä johtuvaa kipua. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi tilanteissa, joissa jalka on kipsattu niistä kohdin missä kipsiä ei ole, tällöin voidaan säilyttää paremmin nivelten liikkuvuus ja kuntoutus on nopeampaa.

TENS

TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) on ihon kautta tapahtuva sähköinen hermostimulaatio. Laite lähettää pienitaajuisia sykäyksiä, jotka aktivoivat kehon omia kipua lievittäviä mekanismeja. Sähköimpulssit parantavat verenkiertoa ja rentouttavat lihasta. TENS-hoitoa voidaan hieronnan alkulämmittelynä tai jos koira ei kipujen vuoksi anna hieroa. Se on hyvä hoitomuoto esim. leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa ja apuna lihas- ja kalvokireyksien hoidossa.

Triggerpainanta

Trigger-pisteet ovat lihaksen kipupisteitä. Niitä voi syntyä liiallisesta tai yksipuolisesta rasituksesta. Triggerit aiheuttavat kipua, toimintahäiriöitä ja ne lyhentävät lihasta.